Philippe vond zijn ideale match met hulp van Eswelt

Er zijn maar weinig mensen die van jongs af aan precies weten waar ze naartoe willen in hun carrière. Voor SAP Consultant Philippe was dat niet anders. Hij werkte in verschillende functies bij veel bedrijven, van startup tot multinational, maar ontdekte gaandeweg dat zijn hart bij SAP Consultancy lag. Vanaf het moment dat Nicolas van Eswelt hem benaderde voor een functie bij Danone, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. 

Achtergrond

Philippe de Graaf heeft een unieke achtergrond. Hij heeft studies afgerond in zowel informatica als economie, het snijvlak tussen deze disciplines boeide hem altijd al. De combinatie gaf hem vooral nieuwe inzichten in de businesscontext.  

Na zijn studietijd en zijn dienstplicht kwam hij dan ook terecht in het bedrijfsleven. En na verschillende rollen bij grote bedrijven ging hij aan de slag bij een startup. Hier leerde hij veel over ondernemerschap. Toen dit bedrijf niet van de grond kwam als gevolg van wereldwijde problemen, stapte hij over naar een ander softwarebedrijf in een dubbele rol als SAP SD consultant en co-CEO. Na een succesvol traject van bijna 20 jaar werd deze firma overgenomen - en dát was het moment waarop hij zich realiseerde dat het tijd was voor iets anders. 

Een onwaarschijnlijke match tussen mijn SAP-kennis, skills en de requirements

Alles viel op zijn plek toen hij een bericht kreeg van recruitment consultant Nicolas van Eswelt. Er was een concrete functie beschikbaar, en tijdens een gesprek bleek dat er niet alleen een hele goede klik was met Nicolas zelf, maar ook met de desbetreffende freelance rol als SAP SD Functioneel Consultant. Het voelde meteen goed, vertelt hij.  

“De match was onwaarschijnlijk. Danone zocht een SAP Consultant met zowel ervaring op het gebied van SAP SD, EDI als op het gebied van business. Die consultant moest vloeiend Nederlands, Frans en Engels spreken vanwege het vele contact met externe en interne klanten binnen de Benelux regio. “Ik ben tweetalig, spreek dus Vlaams en Frans, en heb relevante ervaring met EDI. En in mijn internationale carrière was ik natuurlijk ook gewend om Engels te spreken voor mijn werk. Ik had precies het juiste profiel voor deze functie.” 

The experience of

SAP Consultant Philippe

“Ondanks de groei van Eswelt, weten ze de gedrevenheid die ik heb ervaren heel goed vast te houden. Ze zijn echt heel goed in het matchen. Ik gun eigenlijk iedereen zo’n proces.”

The experience of

SAP Consultant Philippe

"Bij Eswelt is alles prettig en efficiënt geregeld. De processen zijn gestroomlijnd, ik word als freelancer altijd op tijd betaald, en ook als het gaat om verlenging van de opdrachten werkt Eswelt zeer proactief."

Als SAP Consultant werken op het snijvlak van business en IT

Philippe werkt inmiddels alweer meer dan twee jaar als SAP Consultant bij Danone, en is nog elke dag blij met zijn rol. Als hij vertelt over zijn werkzaamheden, spat het enthousiasme er van af. “De werkomgeving is professioneel en mijn kennis en vaardigheden sluiten heel goed aan bij de vereisten van mijn functie. Het allerleukste aan mijn werk is het optimaliseren van processen en het oplossen van problemen. Ik heb het gevoel dat ik hiermee echt waarde kan toevoegen aan het bedrijf.” 

Philippe werkt in een klein, dynamisch team voor de Benelux binnen de grotere IT-structuur van het wereldwijd toonaangevende voedingsmiddelenbedrijf. In het team wordt gewerkt met orderstromen en supply chain management, maar Philippe heeft vooral te maken met het order- en facturatieproces. Zijn achtergrond in economie komt hierbij goed van pas. Vooral bij het optimaliseren van processen en het efficiënt afhandelen van business gerelateerde aspecten. Hij staat daarbij regelmatig in contact met klanten, waaronder grote supermarktketens in Nederland en België.  

Soepele samenwerking met Eswelt

Over zijn ervaringen met Eswelt heeft Philippe niets dan goeds te melden. "Het is echt verrassend hoe prettig en efficiënt alles is geregeld bij Eswelt. Ik heb nog nooit zo'n soepele samenwerking meegemaakt. De processen zijn gestroomlijnd, ze spelen heel kort op de bal. Facturen worden bijvoorbeeld heel snel en makkelijk goedgekeurd via een digitaal systeem. Als freelancer word ik altijd op tijd betaald, vaak zelfs al voor de vervaldatum. Ondanks dat ik weet dat opdrachtgevers ook niet altijd direct betalen. En ook als het gaat om verlenging van de opdrachten werkt Eswelt zeer pro-actief."  

Zijn initiële contactpersoon Nicolas is ondertussen doorgegroeid binnen de organisatie. Maar hij ziet dezelfde dynamische en gedreven mentaliteit die hem zo beviel bij het eerste contact ook weer terug in zijn nieuwe contactpersoon.   

De juiste match is goud waard

Philippe gelooft stellig in het belang van de juiste klik. Een klik met de functie, maar ook met de recruitment consultant. Bij Eswelt merkte hij dat er niet alleen goed geluisterd werd naar wat hij zocht in een functie, maar ook naar wat hij zijn toekomstige werkgever kon bieden. "Het is belangrijk om een goede match te vinden, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Laat je niet te snel verleiden, en blijf zoeken tot je iets vindt dat echt bij je past. Dat is het echt waard, en de huidige marktomstandigheden laten het ook toe." Voor Philippe maakte de klik met zijn recruitment consultant zijn zoektocht een stuk makkelijker door de goede ondersteuning van Eswelt 

Eswelt is goed in het matchen

De ervaringen van Philippe zijn niet uniek. Ook een van zijn collega’s werd via Eswelt met Danone gematcht. “Hij is ook zo tevreden over het proces met Eswelt. Ondanks hun groei van de afgelopen jaren, weten ze de gedrevenheid die ik zelf heb ervaren heel goed vast te houden. Ze zijn echt heel goed in het matchen. Ik gun eigenlijk iedereen zo’n proces.” Het is duidelijk: met hulp van Eswelt heeft Philippe zijn plek in elk geval gevonden.